Stokta Var

Eğriçayır Lavanta Uçucu Yağı 10 ml

39.00

Stokta

Açıklama

Uçucu yağlar çeşitli yöntemlerle elde edilmekte olup eskiden beri kullanılmakta ve pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Türkiye uçucu yağ içeren tıbbi ve aromatik bitkiler bakımından çok zengin olup gıda endüstrisi, kozmetik sanayi ve tıp alanlarında kullanılmaktadır.

Tarih boyunca pek çok alanda kullanılan bitkiler, tıbbi amaçlarının yanında kozmetik, beslenme, parfümeri alanlarında da kullanılmıştır. Bu bitkilerden biri olan lavanta Türkiye’de ve dünyada oldukça fazla talep edilen bir bitki türüdür. 39 çeşidi olan lavantanın üretimi sınırlı olmakla beraber Ülkemizde Aydın ve Isparta’da aktif olarak tarımı yapılmaktadır.

Lavanta bitkisi, 1 metreye kadar uzayabilen, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidir. Lavanta uçucu yağı bitkinin çiçek ve çiçek saplarından elde edilir ve dünyada en çok ticareti yapılan 15 uçucu yağdan birisidir.

Lavanta uçucu yağı, parfüm ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Bunun yanında sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve aromaterapide de kullanılmaktadır.

Lavanta uçucu yağının en önemli bileşenleri, linalil asetat, linalool, sineol ve kafur olup özellikle linalil asetat, lavanta yağında en önemli kalite belirleyici bileşendir.

Doğal antioksidan kaynağı olan lavanta, farmasötik uygulamalar yanında gıda olarak da dondurma, çay, kahve, bal, reçel, gözleme, limonata ve lokum gibi çeşitli ürünlerin yapımında kullanılmaktadır.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Eğriçayır Lavanta Uçucu Yağı 10 ml” için yorum yapan ilk kişi siz olun